Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Simülasyon Destekli Hemşirelik Eğitim Laboratuvarı kuruldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Simülasyon Destekli Hemşirelik Eğitim Laboratuvarı kuruldu.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT’ın destekleriyle Sağlık Bilimleri Fakültesinde Simülasyon Destekli Hemşirelik Eğitim Laboratuvarı kuruldu. Hemşirelik eğitiminin kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan laboratuvar uygulama odası ve gözlem odası olmak üzere iki bölümlü olarak tasarlandı. Laboratuvarın ilk bölümü, gerçek hasta üzerinde uygulanan hemşirelik girişimlerinin gerçeğe en yakın şekilde gerçekleştirilebilmesine olanak veren yüksek gerçeklik yetişkin hasta simülatörünün yer aldığı uygulama bölümü; ikinci bölümü ise simülatör üzerinde gerçekleştirilen tüm eğitim ve uygulamaları kalabalık öğrenci grubunun görüntülü ve sesli olarak izleyebilmesine olanak veren gözlem bölümü olarak düzenlendi. Bu laboratuvar sayesinde öğrencilerimiz klinik uygulamalara çıkmadan önce, laboratuvar ortamında hemşirelik bilgi ve becerilerini öğretim elamanları tarafından öğrenim hedeflerine uygun olarak hazırlanmış senaryolar üzerinden geliştirme fırsatına sahip olacaklardır. Böylelikle teori ile uygulamayı birleştirebilen, öğrenme sürecine aktif olarak katılan, eleştirel düşünebilen ve etkin problem çözme becerisi kazanmış hemşireler mezun etmek amaçlanmaktadır.