Fiziki İmkanlar ve Olanaklar

Fiziki İmkanlar

Fakültemizde 120 kişilik 2 sınıf, 80 kişilik 6 sınıf ve 40 kişilik 1 sınıf bulunmaktadır. Ayrıca 1 adet anatomi laboratuvarı, 1 adet kadın doğum laboratuvarı, 1 adet hemşirelik simülatör laboratuvarı, 1 adet mesleki beceri laboratuvarı ve 200 kişilik Safiye Hüseyin Elbi Konferans salonu mevcuttur.

Mevcut binanın dışında farklı birimlerden derslik ve laboratuvar olarak yararlanılmaktadır. Fakültemiz kendi bünyesindeki sınıflar haricinde Troya Kültür Merkezi, Turizm Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan da derslik desteği alınmaktadır. Troya Kültür Merkezi; 1 adet büyük (512 kişi kapasiteli) ve 4 adet küçük (135 kişi 76 kapasiteli) salonlarıyla hizmet vermektedir ve merkezi ısıtma - soğutma sistemli, ve her türlü teknik alt yapıyla donatılmıştır. Salon üst katıyla birlikte 350 kişi kapasitelidir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi ana girişinde engelli rampası mevcuttur. Zemin kat, birinci kat ve ikinci katında engelli öğrenciler için hem erkek hem de kadın tuvaletleri bulunmaktadır. Sınıflar ve laboratuvarlarda engellilere ait bir düzenleme bulunmamaktadır. 77 Üniversitenin Engelsiz Öğrenci Birimi olup Fakültemizde Engelsiz Birim Koordinatörü bulunmaktadır. Üniversitenin 2018-2022 hedeflerinde “Engelsiz ÇOMÜ” çalışmalarını etkinleştirerek engelliler için erişilebilir bir üniversite ortamı yaratmak ve engellilere yönelik eğitim ve öğretim desteklerini geliştirmek hedeflenmektedir.

Burslar
Gereksinimi olan öğrenciler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığının organizasyonu ile sağlanan burs(yemek yardımı, kısmi zamanlı iş ve diğer sosyal kurumlardan burs sağlanması gibi) olanaklarından yararlanabilirler.

Barınma Olanakları
Öğrencilerimiz, Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlardan veya özel yurt veya pansiyonlardan yararlanabilir