Ebelik Bölümü öğrencileri 6. Uluslararası 10 Ulusal Ebelik Öğrenci Kongresi’ne 7 adet bildiri ile katıldılar

Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Öğrencileri, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından 19-21 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen “Ebeler: Kadın Haklarının Savunucusudur" temalı,  6. Uluslararası 10 Ulusal Ebelik Öğrenci Kongresi’ne katıldılar. Kongreye Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayten Dinç, Araştırma Gör. Remziye Gültepe, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ebesi Sezer Özer ile birlikte 35 öğrenci katıldı. Kongrede Doç. Dr. Ayten Dinç, Dr. Öğretim Üyesi Eda Cangöl, Dr. Öğr. Üyesi Seda Söğüt ve Öğr. Gör. Dr. Şeyda Ferah Arslan'ın danışmanlığında öğrencilerle birlikte hazırlanan 5 adet sözlü, 2 adet poster bildiri sunuldu. Sözlü sunumları öğrenci Bircan Özcan, Ayten Gezginci, Saadet Bulut, Ezgi Yücel ve ebe Sezer Özer, poster sunumları Saliha Tiryaki, Özge Arslan, Eda Nisa Kurtçu gerçekleştirerek Üniversitemizi başarı ile temsil ettiler.

Ayrıca, kongre sonunda 2020 yılında gerçekleştirilecek olan  7. Uluslararası 10 Ulusal Ebelik Öğrenci Kongresi’nin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü   ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.