ÇOMÜ Hastanesi'nde 2023 Yılı Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve AFAD ile koordineli olarak, 21.12.2023 tarihinde  Üniversitemiz Hastanesinde 2023 Yılı  HAP Tatbikatı  gerçekleştirildi. 
Senaryo gereği; 21 Aralık Perşembe günü saat 14.45 sıralarında merkez üssü Tekirdağ ile Yeşilköy açıkları arasında Marmara Denizinde 6.8 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası Olay Yönetim Ekibi toplanarak, Mor Kod (Acil Müdahale Planı Aktivasyonu) aktive edildi. Acil Durum Ekipleri, Sarı Kod ( tahliye) anonsu ile 4. katta Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisinde tedavisi devam etmekte olan, yatağa bağlı olan hastalar yatay tahliye ile İç Hastalıkları Servisi 3'e, yatağa bağlı olmayan ve tedavisi devam edecek hastalar, dikey tahliye ile Acil Servise tahliye edilmiştir. 

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinin çeşitli enjeksiyonlarla katkı sağladığı tatbikat sonrası, tatbikat paydaşları AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü Temsilcileri, UMKE Yetkilileri, Çanakkale Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi akademisyenleri, ÇOMÜ Sivil Savunma Birimi ve hastane yönetimi ile birlikte tatbikatın değerlendirilmesi yapılarak önerilerde bulunuldu.