Çanakkale Sağlık Yüksekokulu yemin töreni gerçekleşti.

Çanakkale Sağlık Yüksekokulu yemin töreni gerçekleşti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sağlık Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılı mezunlarının yemin töreni 20.06.2019 tarihinde saat 10.00'da Arş. Gör. Cüneyt ÇALIŞKAN’ın sunumu ile İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törene, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin BACAK, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi, Nazmiye SINMAZ, Başhemşire Yardımcısı, Canan TAYFUR, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, Emine KIZILKEÇE, Ezine Devlet Hastanesi Başhekimi Muammer YILDIZ, Ezine Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, Emine EVİRGEN, Çanakkale Havalimanı Müdürü, Yaşasın ŞAHBAZ, Çanakkale Meteoroloji Müdürü, Mustafa YILDIZ, Havalimanı İSG Uzmanı, Meltem ALTUN, Ezine Devlet Hastanesi Müdürü, Hasan ORDU, Ezine Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı, Aşkın KURT, akademik ve idari personel ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Yüksekokul birincisi Ayşe Şükran KARAGÖZ konuşmasını yaptı. Yüksekokul birincisinin konuşmasından sonra Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serkan ÖZDEN, Ebelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Eda CANGÖL ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof Dr. Aysun BABACAN GÜMÜŞ öğrencilere ve velilere iyi dileklerini ilettiler. Ardından Yüksekokul Müdürü Prof Dr. Metin ATMACA konuşmasını gerçekleştirdi. Prof Dr. Metin ATMACA konuşmasında;

Yüksekokulun 1996 yılında 4 yıllık Lisans eğitimi vermek üzere Hemşirelik ve Ebelik bölümleri ile eğitim ve öğretime başladığını, 2005 yılında Yüksekokul bünyesinde Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programı açıldığını belirtti. Mayıs 2019 itibariyle 1306 öğrenciye eğitim vermekte olan okulumuzdan toplam 2260 öğrencinin mezun olduğunu, 17 Nisan 2019 tarihinde Üniversitemizin 17. Fakültesi olduğunu vurguladı. Atmaca, Hemşirelik, Ebelik ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümlerimizin ortak özelliğinin insana hizmet eden bölümler olduğunu, her üç bölümümüzde insanın olduğu her ortamda vazgeçilmez öneme sahip olduğunu belirterek, Hemşirelik ve Ebelik bölümleri doğumdan ölüme kadar, Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümümüz ise, doğanın vazgeçilmez bir gerçeği olan doğal afetlerde insana hizmet ettiğinin önemine vurgu yaptı. Konuşmasının sonunda, Rektörlüğe, velilere, akademik ve idari personele teşekkür ederek, öğrencilere başarı ve iyi dileklerini iletti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin BACAK konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Bünyamin BACAK konuşmasında;

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak mezunların bu özel gününde birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, akademik ve idari personele iyi dileklerini öğrencilere ise, çok çalışmaları ve hayat boyu öğrenmenin önemine inanmaları gerektiğine vurgu yaparak başarı dileklerini iletti. Çanakkale Sağlık Yüksekokulu'ndan dereceyle mezun olan öğrencilere belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Daha sonra ise her bir bölümün yemin töreni ve mezun olan öğrencilere belgeleri verildi.