Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Elemanları, yüksek lisans ve lisans öğrencileri, 1.Uluslararası 4. Ulusal Kültürlerarası hemşirelik kongresine katıldı

1.Uluslararası 4. Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik Kongresi

Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Elemanları, yüksek lisans ve lisans öğrencileri, 21-24 Ekim 2017 tarihleri arasında Harran Üniversitesi-Şanlıurfa’da düzenlenen 1.Uluslararası 4. Ulusal Kültürlerarası hemşirelik kongresine katıldı. Eş başkanlığını Prof. Dr. Gülbu TANRIVERDİ’nin yaptığı kongrede birçok bilimsel ve sosyal aktivite gerçekleştirildi.

Düzenlenen geziler, kurslar ve bilimsel oturum içeriği ile zengin bir kongre gerçekleşti. Prof.    Dr.    Gülbu    TANRIVERDİ tarafından 22   Ekim   2017    pazar günü    hemşireler için "HEMŞİRELERDE KÜLTÜREL   YETERLİLİK   NASIL   GELİŞTİRİLİR?  temalı  bir günlük kurs verildi.

Üniversitemiz 4 sözel, 2 poster bildiri ile Şanlıurfa’da uluslararası bir kongrede temsil edildi.  Sözel bildiride birincilik ödülünü ise Türkiye’de geliştirdiği yeni model ile Prof.   Dr.   Gülbu TANRIVERDİ aldı. Modelin Türkiye’de hemşirelik alanında geliştirilmiş ilk model olması yönüyle de üniversite adına ayrı bir gurur yaşanmıştır.