5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Etkinliği yapıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ebelik Bölümü’nün hazırladığı etkinlikle 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü’nü kutladı. Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonunda gerçekleşen törene Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi Sadi Turgut Bilgi, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayten Dinç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayten Dinç gebelikte bütüncül yaklaşımın önemini vurguladı. Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi Ercan Akşit tarafından ‘Gebelikte Kardiyovasküler Sistem Fizyolojisi’ konulu konferans gerçekleştirildi. Program teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile son buldu.