12 Mayıs Hemşireler Günü etkinliği yapıldı.

12 Mayıs Hemşireler Günü etkinliği yapıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü hazırladığı etkinlikle Hemşireler Günü’nü kutladı. İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleşen törene Rektör yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Selma Atay, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi Nazmiye Sınmaz, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhemşiresi Emine Kızılkeçe, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Ülviye Çalıdağ, Hemşirelik Bölümü akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarını Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Babacan Gümüş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden gerçekleştirdi.

 

Program halk oyunları gösterisi, üniversitemizi ve hemşirelik bölümünü sosyal ve sportif faaliyetlerde başarı ile temsil eden öğrencilere hediye takdimi ile devam etti. Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN) tarafından bu yıl belirlenen “Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses” temalı sunum Dr. Öğr. Üyesi Nazan Çalbayram tarafından gerçekleştirildi.  2019 yılında Hemşirelik Bölümü öğrencilerimizin katılmış oldukları kongrelerde yapmış oldukları sunumlara yer verildi.  Program teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.