Pozitif Doğumlar İçin El Ele Etkinliği

Kadınının keyifli ve coşkulu doğumlar yapmasına engel olan uygulamalara dikkat çekmek, farkındalık  yaratmak  amacıyla düzenlenen yürüyüş Golf Çay Bahçesi önünde başladı, Kordon boyunca yürüyen öğrenciler, pozitif doğum yapan anneler, gebeler Hasta değil gebeyim, doğum zamanı bebeğin kararı, medya doğumdan korkutma, her gebeye iki ebe sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler. Burada basın açıklaması yapan Comu Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Öğr. Gör. Fide Göktaş “Bugün 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü. Bu etkinliği bu tarihte yapmamızın özel bir nedeni var. Doğumun en büyük destekçisi ebedir. Bebeğin ve kadının haklarını korumak sorumluluğu vardır. Bu nedenle doğumu ve doğum ortamını bozan uygulamalar varsa bunu engellemek ebenin görevidir” dedi.

Göktaş açıklamasında şu sözlere yer verdi. Pozitif doğum dili gelsin, gebeler korkutulmasınlar. Hasta değil gebe olduğumuzun farkına varılsın, aileler, doğumun garantisi olamayacağını hatırlasınlar, gebelik ve doğumla ilgili kararlara aileler aktif katılsınlar, aileler, doğumda sorumlulukları doğum ekibi ile paylaşsınlar, doğum sonrası bebekler Tene Tene Temas için anne kucağına verilsin ve orada kalsın, bebeklerin doğum anını kayıtlarına geçiren birey olduğu ve saygıyı hak ettiği unutulmasın