Meme Kanserinin Erken Tanı ve Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar konulu konferans

İlk Nefes Topluluğu tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası Etkinlikleri kapsamında 5 Nisan 2017 tarihinde “MEME KANSERİNİN ERKEN TANI VE TEDAVİSİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR” konulu konferans düzenlendi. Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yılmaz AKGÜN konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını İlk Nefes Topluluğu Akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ayten DİNÇ’in yaptığı etkinlikte meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekildi.  Prof. Dr. Yılmaz AKGÜN konuşmasında Dünyada ve Türkiye’de meme kanseri görülme sıklığı, meme kanserinin erken tanı ve tedavisinde son güncel gelişmelerden bahsetti. Konuşmasının sonunda  “Böylesine global bir problemle baş edebilmek için her ay her kadının kendi kendine meme muayenesi için ayıracağı 10 dakika çok değildir dedi.

Çok sayıda akademisyen, öğrenciler ve misafirlerin katıldığı etkinlik, soru-cevap bölümüyle son buldu.