Sosyal sorumluluk projeleri için öğrencilere çağrı

1. PROJE: Uluslararası Akran Kardeşliği Projesi

Fakültemizin birinci sınıfına yeni başlayacak olan uluslararası öğrencilerimizin kültürel oryantasyonunu geliştirmeye yönelik “Uluslararası Akran Kardeşliği” projesi fakülte dekanımız Prof. Dr. Yılmaz Akgün ve dekan yardımcımız Prof. Gülbu Tanrıverdi yürütücülüğünde planlanmaktadır. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında planlanan bu projede görev almak isteyen öğrencilerimizin isimlerini myalcin@comu.edu.tr adresine mail ile bildirmeleri rica olunur. Görev almak isteyenlerin sayısının fazla olması durumunda dördüncü sınıf ve kültürlerarası hemşirelik dersini almış olan öğrencilerimiz tercih edilecektir.  Proje toplantılar dekan ve dekan yardımcısının başkanlığında yapılacaktır. Toplantı tarihleri ayrıca duyurulacaktır.

2. PROJE: Susuz Kalıyoruz Farkında mıyız?

Bu projede, suyun önemi ve su tasarrufuna yönelik üniversitemiz ve kentimizde toplumsal farkındalık oluşturulması planlanmaktadır.  Projede yer almak isteyen fakültemiz  öğrencilerinin isimlerini myalcin@comu.edu.tr adresine projenin adıyla birlikte göndermeleri gerekmektedir. Proje toplantıları için tarihler, isimler belli olduktan sonra dekanlığımızca duyurulacaktır.

3. PROJE: Atıklarına İkinci Şansı Ver 

Çöplerin çevremiz ve ekosistem üzerinde ciddi zararları bulunmaktadır. Özellikle plastik, cam, metal ve organik atıkların kontrolsüz bir şekilde birikmesi, su kaynaklarını kirletmekten, toprak erozyonuna kadar pek çok olumsuz etkiye yol açabilir. Bu nedenle atıkların geri dönüşümü büyük bir önem taşımaktadır. Geri dönüşüm, atıkların tekrar kullanıma kazandırılması anlamına gelir ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlar. Bu sayede enerji tasarrufu yapılır, sera gazı emisyonları azalır ve çöp miktarının azaltılmasına yardımcı olunur. Her bireyin geri dönüşüm sürecine aktif katılımı, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakma amacıyla vazgeçilmez bir adımdır. Bu projede amacımız ;

1.Üniversitedeki çöplerin geri dönüşüme kazandırılması

2.Çöplerin bilinçli azaltılması

3.Toplumsal farkındalık oluşturulması

Bu projede yer almak istene fakültemiz öğrencilerinin isimlerini myalcin@comu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.  Proje toplantı tarihleri isimler belirlendikten sonra dekanlığımızca duyurulacaktır.