Ebelik bölümü ve Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Toplum Ebeliği dersi kapsamında eğitim verildi.

Ebelik bölümü ve Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Toplum Ebeliği dersi kapsamında eğitim verildi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliği ile Okullarda sağlıklı ve sağlıksız besinler, gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirme çalışmaları kapsamında Merkez Mustafa Kemal İlkokulu anasınıfı öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Çanakkale Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet KILINÇ, ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Dr. Öğretim Üyeleri Seda SÖĞÜT ve Dr. Öğretim Üyesi Eda CANGÖL ve bölüm öğrencileri katıldı.

ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Seda SÖĞÜT ve Öğretim Üyesi Dr. Eda CANGÖL öğrencilere;  Gıdanın bilinçli tüketilmesi, sağlıklı beslenme, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgilerinin kontrol edilmesi,  Öğrencilerin düzenli öğünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi, "fastfood" türü denilen bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, karbonhidratlı besinlerden çocukların uzak durmaları, gazlı içecekler yerine süt, ayran benzeri sağlıklı içecekler tüketmeleri konularında bilgi verdiler.

Etkinlik kapsamında ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencileri tarafından bir sunum çalışması yapılarak anaokulu öğrencilerinin Güvenilir Gıdaya dair farkındalıklarına yönelik katkıda bulunuldu.

Etkinlik; Besinlerin yararları ve zararlarının anlatıldığı çizgi animasyon film seyredilerek sona erdi.

Detaylı bilgi için tıklayınız.